SHORTY GEORGE

PERSONATGES: “SHORTY” GEORGE

Tots tenim associat aquest nom a un dels passos que solen costar més d’apendre del Shim Sham. Es tracta d’una caminada endavant desmanegada de cames i braços com si anéssim una mica tocats i fessim l’animalot. El problema és fer-la amb la gràcia que es mereix! També es pot fer dins una improvització de Lindy Hop però no és tant habitual de veure’l.

El que menys gent sap és que també és el nom del ballarí que s’inventà el pas. Es deia George Snowden (1904-1982) però se l’anomenava Shorty George per la seva poca alçada. Aprofità aquet tret físic per crear una parella de ball còmica associant-se amb l’alta  Big Bea. Sovint quan acabaven els seus números de ball ell sortia de l’escenari fent veure que ella l’havia deixat fora de joc, doblegant molt els genolls i movent cames i braços de banda a banda i és d’aquí que neix el pas que li pren el nom. En altres números ella se’l carregava damunt l’esquena i el portava amunt i avall. Frankie Manning explicava que el 1935 s’havia inspirat en aquest gag del seu ídol i, durant uns anys, competidor per a crear el primer aeri en el que feia passar la follower per sobre les seves espatlles mentre s’inclinava endavant.

Snowden va ser un dels ballarins més coneguts del Savoy Ballroom (Nova York) i altres sales entre els anys 1927 i la dècada dels 30. Havia participat en diverses pel·lícules com After seben on hi ballava el Breakaway una variació del Charleston d’on sembla que naixeria el Lindy Hop. També havia format part de diferents companyies de ballarins com els Shorty Snowden Dancers que es diu que podria haver estat la primera de Lindy Hop. De fet, se’l considera l’artífex del nom del ball. Però aquesta ja és una altra historieta per un nou post.

Imatges:

Shorty George i Big Bea, 1937.

Homenatge de Fred Astaire a Shorty George a la pel·lícula You were never Lovelier, amb Rita Hayworth.

Escena de Malcom X on en una escena de ball hi fan sortir a Shorty Georg i Big Bea. Atenció coreografia assessorada per Frankie Manning que també hi balla amb Norma Miller. Busqueu-los!!!!

Gràcies a la col·laboració de l’Isaac Rubio.

Anuncis