FRANKIE MANNING

La Rosa, la nostra profe de jazz steps, li agrada parlar-nos dels grans personatges, els passos, les coreografies, els temes musicals i tot allò relacionat amb les classes. Per això hem pensat que aprofitant les seves explicacions podíem fer alguns posts per conèixer una mica més el món del Lindy i el Swing.

Esperem que us agradin i evidentment s’accepten suggeriments i col·laboracions, tots fem Ple de Swing!

PERSONATGES: FRANKIE MANNING

Frankie Manning està considerat pels lindy hoppers el gran gurú d’aquest ball. Ho demostra, per exemple, que aquest 2014 per a celebrar el centenari del seu naixement hoppers de tot el món es van posar d’acord per a ballar una de les coreografies més conegudes i lligades a la seva figura, el Shim sham shimmy.

Manning comença a ballar de nen i ja de ben jove esdevé un ballarí d’èlit i prestigi participant en exhibicions i concursos en locals com el Harlem’s Savoy Ballroom, on hi fa els primers aeris.

L’any 1935, lligada al Savoy, es crea la companyia professional Whitey’s Lindy hoppers d’on n’esdevé el coreògraf. Faran llargues gires i participaran en diverses pel·lícules de Hollywood. Però amb la 2ª Guerra Mundial molts dels ballarins seran cridats a files i el grup desapareixerà. El 1947 crea els Congaroos una petita companyia que als voltants del 1955 es disoldrà quan el RocK and Roll d’imposarà definitivament al swing com la música de moda.

No serà fins als anys 80 que tornarà l’interès pel swing i el lindy. Sobretot per part de ballarins americans i suecs que es posaran en contacte amb Manning i el trobaran treballant en una oficina de correus. És a partir d’aquí que torna al món del swing per ser un dels ballarins i coreògrafs més importants però sobretot per a dedicar-se a ensenyar i a transmetre tot el que sap i a dur arreu del món el lindy hop fins a la seva mort el 2009.

Podeu trobar molta informació a la xarxa, us recomanen:

http://www.frankiemanning.com

Anuncis